Politika privatnosti

Molimo Vas da pažljivo pročitate ovu Politiku privatnosti kako biste razumeli način na koji prikupljamo, koristimo i obrađujemo Vaše lične podatke. Web sajt Pakotek vrlo ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti, te se u tom smislu i obavezujemo da ćemo čuvati privatnost podataka svih naših kupaca. Nastavljajući se na izneto prihvatanjem ove politike privatnosti dajete saglasnost za obradu vaših podataka, a  mi vas obaveštavamo da prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje kupaca/korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i sa ciljem pružanja kvalitetne usluge.

 Našim kupcima/korisnicima ostavljamo  mogućnost izbora, da li žele ili ne žele da njihova e-mail adresa bude uklonjena sa mailing liste koja se koristi u svrhu obaveštavanja o našim proizvodima, akcijama, povoljnostima, asortimanu robe i drugo. Svaki Vaš zahtev za prestanak obaveštavanja blagovremeno ćemo implementirati i preuzeti potrebne korake. Ostavljamo mogućnost  da zbog obrade podataka i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati i do 10 radnih dana za e-mail poruke, te dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša promotivna  obaveštenja.

Sve podatke o korisnicima/kupcima strogo čuvamo i dostupni su samo našim zaposlenima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla i koriste se isključivo u svrhu za koju su i prikupljeni. Svi zaposleni u firmi Pakotek, ali i eventualno poslovni partneri eksterno angažovani na kompletiranju usluge online prodavnice, takođe podležu obavezi zaštite privatnosti, uključujući ali se ne ograničavajući na kurirske službe.

Web sajt Pakotek neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani ni pod kojim uslovima.

Obaveštavamo svoje korisnike/kupce da Sajt Pakotek može biti prinuđen da prosledi lične podatke nadležnin sudskim organima ukoliko isti to od njega zahtevaju, ali i drugom organima shodno zahtevu, u slučajevima predviđenim zakonom.

Takođe, zadržavamo pravo da prijavimo nadležnin organima aktivnosti i radnje  za koje smatramo da su nezakonite. To znači da sajt Pakotek može proslediti određene lične podatke nadležnim organima u slučaju da je taj postupak razumno neophodan kako bi se zaštitila prava, svojina i sigurnost drugih i nas samih. Pored toga, lični podaci se mogu proslediti u slučaju korporacijske prodaje, integrisanja, akvizicije, raspuštanja ili nekog sličnog događaja.

Ukoliko se Politika privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom ovog sajta, kao ostvaljanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama Politike.


Internet kolačići (Cookies)

Korišćenjem našeg web sajta saglašavate se  da možemo da sačuvamo kolačiće i IP adrese i da im pristupimo,kao i  da koristimo druge metode za prikupljanje podataka u vezi sa korišćenjem web sajta i da na taj način poboljšamo vaše iskustvo na mreži. Ova politika kolačića pružiće Vam jasne i relevantne informacije o kolačićima koje koristimo i upoznati Vas sa razlozima za njihovo korišćenje. Ukoliko niste saglasni sa kolačićima i pogledu Vašeg korišćenja našeg web sajta molimo vas da prestanete da ga koristite.

Internet kolačić su mala datoteka koju web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Njihova upotreba je široko rasprostranjena kako bi web sajtovi mogli pravilno da funkcionišu i kako bi njihovi korisnici mogli da dobiju prave poslovne i marketingške promocije u skladu sa  svojim potrebama, Naša web stranica kao i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našoj web stranic. Internet Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup web stranicama bez ponovne personalizacije. Web čitač (browser) se može podesiti tako da ne prihvata internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate našu web stranicu, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da kreirate porudžbinu. Naš web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) web stranice sa koje pristupate, koje stranice ste posetili na našoj internet prezentaciji, koji web čitači koristite za pregled naših web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da znamo kako posetioci koriste naše web stranice. Uopšteno kolačić sadrži tekstualni niz koji sadrži informacije o vašem pregledaču te za njegov rad nije potrebno da da kolačić prepozna odakle ste već samo da zapamti Vaš pregledač.

Web stranice Pakotek internet prodaje koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova. Internet kolačići prestaju da veže nakon određenog vremenskog perioda, međutim i ukoliko želite da povučete svoj pristanak potrebno je samo da izbrišete kolačiće preko podešavanja u internet pregledaču.

U svakom slučaju možete zahtevati brisanje svih podataka slanjem zahteva za adresu office@pakotek.rs  sa naslovom GDPR.


Intelektualna svojina

Svi sadržaji prikazan na ovom  web sajtu kao što su tekstovi, fotografije, logotipi, dizajnerski elementi, logotipi, audio zapisi kao i softver predstavljaju isključivo vlasništvo Firme Pakotek i/ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti u drugu svrhu bez prethodne pismene saglasnosti. Ukoliko smatate da je sadržaj koji se nalazi na našem web sajtu Pakotek na bilo koji način zloupotrebljen, molimo  Vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja da li je došlo do povrede autorskih prava ili do zloupotrebe intelektualne svojine.

Sve informacije dostupne na našim internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne, marketinške svrhe, niti distribuirati trećim licima.


Vaš nalog

Ukoliko se odlučite da kreirate korisnički nalog i preko njega koristite Pakotek web sajt, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga, kao i lozinke koje ste kreirali prilikom registracije na sajtu. U tom smislu ste i odgovorni za sve aktivnosti koje se obavljaju na Vašem nalogu i sa Vašom lozinkom. Maloletna lica mogu koristiti Pakotek sajt uz nadzor roditelja ili staratelja. Sajt Pakotek zadržava pravo da odbije pružanje usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Opšti uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije, Pakotek sajt će koristiti radi obavlja kupoprodaje naručenog proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih koristiti u druge svrhe niti ih dostaviti trećim licima.

Opis proizvoda

Firma Pakotek nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Ipak, ne možemo garantovati da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni i pouzdani. Ako proizvod koji ste kupili bitno odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu, možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo Vam vratiti novac.

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda navedene na sajtu su sa uračunatim PDV-om. Firma Pakotek se obavezuje da prihvati  cenu po kojoj ste izvršili porudžbinu, bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja porudžbenice. Firma Pakotek ima pravo da otkaže porudžbenicu uz slanje e-mail obaveštenja klijentu/kupcu ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na wb sajtu (npr.  ukoliko je umesto 15.000,00 RSD navedena cena 150,00 RSD i tome slično ).

Grubom greškom u smislu gore navedenog smatraće se i svako veće odustupanje od tržišne cene koje se procentulano može izraziti sa preko ili manje od 50%, naravno ukoliko nije reč o akcijskoj robi, koja bi po pravilu kao takva morala biti označena.

Firma Pakotek će ukoliko dođe do promene cene usled bilo kojeg razloga kontaktirati kupca/klijenta  pre slanja robe, koji ima pravo da porudžbinu otkaže ili da je potvrdi po izmenjenoj ceni.

Firma Pakotek zadržava sva prava promene cene proizvoda.

Ako ste poručili proizvod po jednoj ceni i sa tom cenom ste ga primili na kućnu adresu, a nakon toga je cena snižena, nemate prava na povraćaj novca.

Promena podataka na sajtu

Firma Pakotek zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, saglasnosti i odobrenja, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci web sajta Pakotek nemaju pravo da jednostrano menjaju Opšte uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase sa njom u pisanoj formi.

Komunikacija

Prihvatanjem Opštih uslova korišćenja saglasni ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema Vama će se odvijati putem elektronske pošte (e-mail) ili putem obaveštenja koja ćemo objavljivati na ovom web sajtu, dok se telefonski kontakt uspostavlja  prilikom potvrđivanja porudžbine.