Proizvodi

Mreža za zasenu sa UV stabilizatorom, umanjuje sunčevo zračenje za 35%, pruža brojne prednosti u zaštiti biljaka i poboljšanju prinosa u plastenicima, voćnjacima, baštama i sličnim poljoprivrednim okruženjima.

  1. Smanjuje propustljivost sunčevih zraka i toplote koja dospeva do biljaka. To pomaže u očuvanju od prekomernog izlaganja suncu, sprečava ožegotine ploda i umanjuje stres biljaka usled visokih temperatura.
  2. Smanjuje negativan uticaj UV zračenja na biljke, pomaže u sprečavanju oštećenja i bolesti biljaka uzrokovanih dugotrajnim izlaganjem UV zracima.
  3. Smanjenjuje temperaturu unutar plastenika, voćnjaka ili bašte. Blokiranje određenog dela sunčeve svetlosti smanjuje količinu toplote koja se akumulira, što rezultira nižim temperaturama unutar prostora. Ovo je posebno korisno tokom vrućih letnjih meseci kada bi temperature mogle postati nepovoljne za rast biljaka.
  4. Pruža određenu zaštitu od leda i grada, sprečavajući direktan kontakt između padavina i biljaka. Mreža može delimično apsorbovati udarce, smanjujući štetu koju bi takve nepogode mogle prouzrokovati na biljkama.
  5. Poboljšava cirkulaciju vazduha u poljoprivrednom okruženju. Ograničavanjem količine direktnog sunčevog zračenja, mreža pomaže u stvaranju povoljnijih uslova za kretanje vazduha. Ovo je posebno važno u plastenicima ili zatvorenim prostorima gde je pravilna cirkulacija vazduha ključna za zdrav rast biljaka.
  6. Kombinacija smanjenja sunčevog zračenja, zaštite od štetnih UV zraka, regulacije temperature i zaštite od leda može rezultirati povećanjem prinosa za do 40%. Takođe, kvalitet plodova može biti unapređen jer su biljke zaštićene od oštećenja i stresnih uslova koji mogu negativno uticati na kvalitet plodova.

Mreže prodajemo isključivo u rolnama.

Težina 8 kg
Dimenzije 2 × 100 m
Procenat zasene

35%

Boja

Tamno zelena

Mreža za zasenu 2 x 100m
Ovaj web sajt koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše iskustvo. Koristeći Pakotek sajt prihvatate našu Politiku privatnosti.
Pročitaj više